Program


Alexis Michalik: A történetőrző
10

Alexis Michalik: A történetőrző

Láttál már olyan színházi előadást, amely szinte díszlet nélkül a színészet erejével rejtélyes dimenziókba kalauzol? Amelyben szimultán látsz egy történetfolyamot és közben a saját filmedet alkotod, ami az elméd mozivásznán pereg? A szellemi erődet megmozgató, mindent túlélő kalandfilmjét?
 több

Aktuális előadások



Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a több száz évet és három kontinenst átfogó, Da Vinci Kód- szerű darabban.

„Éjszaka van. Órák óta esik. És a férfi egyedül van az autóban. Eltévedt. Fogalma sincs, hogy hol van. Sőt, már azt sem tudja, hogy ki ő. Csak egy dolgot tud: hogy az útját keresi.”

„Önkéntelenül az egyik könyv után nyúltam. Találomra fellapoztam. Nem könyv volt, hanem jegyzetfüzet. Kézirat. És ekkor: beléptem a Történelembe.”

„Minden népnek szüksége van királyra, aki kormányozza, és minden királynak szüksége van egy láthatatlan kézre, aki helyette kormányoz, amíg ő vadászik és kurizál. Ez a láthatatlan kéz, ez vagyok én.”

„Az évszázadok során több millió hívő keresztény, protestáns, muzulmán és buddhista ölte egymást halomra egyetlen cél érdekében: hogy megvédje a saját történetét.”

Alexis Michalik, korunk egyik legnépszerűbb francia szerzője erre a darabjára két Moliere-díjat is kapott hazájában 2014-ben. Azóta csak Párizsban több, mint 2000-szer játszották A TÖRTÉNETŐRZŐ-t.

Fordította és rendezte: HORVÁTH PATRÍCIA

A darabot az Agence DRAMA-Paris (France) képviseli.

Ajánló


Láttál már olyan színházi előadást, amely szinte díszlet nélkül a színészet erejével rejtélyes dimenziókba kalauzol? Amelyben szimultán látsz egy történetfolyamot…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!