6 szín

Program


A RÉT
3

A RÉT

Két elválaszthatatlan jóbarát egy egy kosztümös szerelmi Bermuda-háromszögben találja magát, ahonnan csak az egymással való szembenézés útján szabadulhatnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 15. hétfő, 19:00

Bódi Zsófia és Fekete Ádám: A rét

A FAQ Színház előadása

Két elválaszthatatlan jóbarát egy egy kosztümös szerelmi Bermuda-háromszögben találja magát, ahonnan csak az egymással való szembenézés útján szabadulhatnak.

Van két fiú. Bérlettársak. Be vannak zárva: körbe-körbe járnak vagy mozdulatlanságba bábozódnak. Éhesek. Szabadulnának. Unalmukban vágyakozni kezdenek. Megteremtik közös vágyuk titokzatos tárgyát. Más szóval: írnak. 

Aznap este ugyanez a két fiú találkozik két lánnyal. A lányok szintén egy lakásban élnek. Vonzóak, veszélyesek. Üresek. Mindentudók. Van bennük valami nem-emberi. Vagy csak még nem sikerült megfelelő mértékben összeismerkedniük.

Az önszerveződő házibuliban a két pár története magát kezdi írni, az alkotóknak nincs többé hatalma a cselekmény fölött, amelynek most már mind a négyen a részesei. Hőseink egy különös, kosztümös regény szereplőivé alakulnak, egy századokkal ezelőtti szomorújáték fogaskerekeivé, amely mind stilisztikailag, mind dramaturgiailag zavaros, lázálom- és szappanoperaszerű. 

A fiúk közötti munkakapcsolat párharccá, rivalizálássá fajul, amiben szerelem és karrierizmus egyaránt tényezők. 

A lányok közötti véd- és dacszövetséget múltbéli sértettség, szerelmi féltékenység próbáltatja meg.

Mindeközben két alak egy bezárt kocsmában, egy panorámaablakon keresztül a temetőre néz. Várják, hogy valaki nyisson. Mit lehet tenni ebben a végtelen éjszakában? A polcok dugig vannak alkohollal. 

Kié lesz a nő, mire megvirrad? Végül kik jutnak ki erre a sokszor emlegetett, vágyakkal és félelmekkel benépesített rétre? És ott boldogok lesznek? De a legfontosabb kérdés mégis: hogy mikor nyit újra a Rácskert?

A rét című színdarabot Fekete Ádám írta kifejezetten az FAQ Társulat színészei számára.

Az előadás hossza: 90 perc

Felvonások száma: 1 felvonás

 

Álmodja fej fej mellett: Bódi Zsófi

Tegyen róla, hogy kinézzen: Molnár Anna

Hidaljon át mindent: Kátai Orsolya

Lehetőleg írja és rendezze is meg: Fekete Ádám

Játssza / engedje zajlani: 

Barcsai Bálint

Fehér Balázs Benő

Fekete Ádám

Orbán Borbála

Messaoudi Emina

Tóvaj Ágnes

Ajánlatunk


“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom a nyersanyagot, de a végső formáját az alkotótársaim fogják megadni, amíg lehet, az én közreműködésemmel. Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást. Nagyon szeretném, de ebben a játékban nem a győzelem, a részvétel a fontos.” /Karsai Dániel/

Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

Ajánló


A társas-játékban a közönség is aktív részesévé válhat párkapcsolatainkról szóló forgatókönyvek alakulásának. Szokásos zsákutcák kelnek életre, és az improvizációs jelenetek…

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!