6 szín

Program


3 dráma – a Színház és Film Intézet vizsgaelőadása

3 dráma – a Színház és Film Intézet vizsgaelőadása

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 17. hétfő, 15:00

Michel de GHELDERODE
Escorial

Az Escorial című modern királydráma egy sosemvolt középkorban játszódik, amely ködös, démonokkal teli. A történet a két főszereplő, a király és az udvari bolond közti rendkívül bonyolult kapcsolatról szól. A hatalmas palota magányában a királyné haldoklik, a két férfi pedig rangját félredobva barátságuk krízishelyzetével szembesül. Mindez a gyász súlya alatt zajlik. A Bosch-i képek lenyomatát képezik annak, ami a mindenkiben létező eszményit elnyomhatja

SZEREPOSZTÁS
A Király ”?” SZÉNI ANDRÁS
Folial ”?” KASSAY MIKLÓS

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD


SZÉP ERNŐ: KÁVÉCSARNOK

„Tisztelt úr! Én nem akarok itten feltűnőséget csinálni és rendőrt hívni, hogy botrány legyen, mert énnálam még sosem volt feltűnőség és én  kényes vagyok az üzletem jó hírnevére, és egyáltalán mindenben kerülni szoktam a  eltűnőséget. (…) Én egy úrinő vagyok.”
A Kávécsarnok két főszereplője Fanny, a jobb napokat megélt, melegszívű tulajdonos és a kávéház vendége, Alajos, a falánk agglegény. Félszeg párbeszédükből bomlik ki régen bujkáló vonzalmuk.
Szép Ernő (Huszt, 1884. június 30. – Budapest, 1953. oktber 2.): költő, író. A Nyugatnak indulásától munkatársa, Ady Endre, Molnár Ferenc jó barátja.

Szereplők:
Fanny BANGA KATA JOZEFINA
Alajos TAPASZTÓ NÁNDOR
Rozi ZSÁKAI LAURA

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD


Sławomir Mrožek
A NYÍLT TENGEREN

A darab olyan problémákra hívja fel a figyelmünket, amelyek mellett a hétköznapokban talán elsiklanánk, hiszen már annyira belefásultunk a napi problémákba, az állandó rohanásba. A mrozek-i mikrotársadalomban, ezúttal három hajótörött groteszk-költői játékán keresztül ismerjük meg a modern kor égető konfliktusait, létkérdéseit.
"A nagy hal megeszi a kis halakat" alapprobléma köré fölépített rendkívül összetett írás, rengeteg humorral, iróniával van átitatva, kerülve a nyílt filozofálgatás veszélyeit. A folyamatos, több rétegű asszociációk, színház - és irodalomtörténeti személyekre, művekre megalkotja a darab belső, jelenkori mitológiáját. A mű világa a végletes kiszámítottság, és az elrugaszkodott fantasztikum közt húzódik. A három főszereplő körbejárja az alapprobléma minden aspektusát, lejátsszák az összes lehetséges játszmát, de végül nem változik semmi, megmarad az előre kódolt értelmetlen variáns: a zsarnokság megint győzedelmeskedik.

A JÁTÉK MESTERE SZÉNI ANDRÁS
KŐVÉR ZSÁKAI LAURA
KÖZÉPSŐ IVANCSÓ VIKTÓRIA
KICSI BANGA KATA JOZEFINA

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD

Ajánlatunk


Alan Turing, avagy "egy rejtett zseni élete" című előadás arra tesz kísérletet, hogy más szemszögből, közel hozva Turing alakját a nézőhöz, betekintést enged abba a világba, amibe sokáig csak maga Turing léphetett be.

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

A társas-játékban a közönség is aktív részesévé válhat párkapcsolatainkról szóló forgatókönyvek alakulásának. Szokásos zsákutcák kelnek életre, és az improvizációs jelenetek segítségével, görbetükrön keresztül sírva-nevetve láthatunk rá önmagunkra. Célunk: közösen alkotva, játszva, nevetve, szórakozva tanulni magunkat, egymást.

Ajánló


“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom…

Bodó Viktor új előadása az önsegítő függő csoportok mintájára és igaz történetek alapján készül. A csoport olyan szélsőséges karakterek találkozóhelye,…

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!